Kamp- en Veiligheidsreglement

Tijdens de R.S.W. gelden een aantal regels om te zorgen dat het weekend gezellig en veilig verloopt. Lees het Kampreglement RSW 2023 goed door voordat je een ploeg inschrijft.

 1. Kampregels
  1. Zorg goed voor de natuur, hak niet in levend hout en wees voorzichtig met bomen (bescherm deze bijvoorbeeld met jute).
  2. Wees voorzichtig met vuur en zorg dat er altijd voldoende bluswater in de buurt is. Het maken van kampvuur is door deelnemers is niet toegestaan.
  3. Radio’s, geluidsapparatuur, mobiele telefoons en andere communicatiemiddelen zijn niet toegestaan.
  4. Om 23.00 uur moet het stil zijn op het terrein.
  5. Gebruik waterkranen op het terrein alleen om water te halen, niet om tanden te poetsen, te wassen, af te wassen, of iets dergelijks.
  6. Blijf van de eigendommen van anderen af, diefstal wordt niet getolereerd en leidt tot verwijdering van het terrein. 
  7. Wees voorzichtig met (zak)messen, gebruik ze alleen waarvoor ze bedoeld zijn. Het is verboden om kapmessen en dergelijke mee te nemen.
  8. Roken of het nuttigen van alcohol is niet toegestaan.
  9. Het in bezit hebben en/of gebruiken van soft- en harddrugs is niet toegestaan en leidt tot onmiddellijke verwijdering van het kampterrein.
  10. Verlaat het terrein niet zonder toestemming van de subkampstaf.
  11. Gevonden voorwerpen kun je afgeven aan de subkampstaf.
 1. Veiligheid van gasflessen en -slangen
  1. Gasflessen mogen niet ouder zijn dan 10 jaar na de stempeldatum. Tijdens de R.S.W. zijn gasflessen met een datum van voor 2013 niet toegestaan.
  2. Drukverdelers met een datum ouder dan 2013 zijn tijdens de R.S.W. niet toegestaan.
  3. Voor gasslangen gelden de volgende termijnen:
   1. Oranje gasslangen mogen tot maximaal 4 jaar na de productiedatum gebruikt worden. Slangen met een datum voor 2019 zijn tijdens de R.S.W. niet toegestaan.
   2. Zwarte gasslangen mogen tot maximaal 2 jaar na de productiedatum gebruikt worden. Slangen met een datum voor 2021 zijn tijdens de R.S.W. niet toegestaan.
  4. Indien toch gasslangen worden aangetroffen die niet aan deze eisen voldoen zal contact opgenomen worden met de Scoutinggroep om het materiaal te vervangen.
  5. Draagbare kooktoestellen (zoals in de onderstaande afbeelding) zijn niet toegestaan.http://www.budgetland.nl/images/camping-kooktoestel-gasstel-draagbaar-7101.jpg
 2. Overige veiligheidsregels
  1. Keukenzeilen dienen op een veilige hoogte boven kooktoestellen opgehangen te worden. Dit wordt beoordeeld door de jury en team ondersteuning.
  2. Elke deelnemende ploeg moet een eigen EHBO set meenemen, deze dient op zijn minst pleisters, verband, een schaar, steriel gaas, een pincet en betadine/sterilon te bevatten.
  3. Bij calamiteiten dienen deelnemers de subkampstaf op de hoogte te stellen, zij zullen indien nodig contact opnemen met de hulpdiensten en de kampstaf.
  4. Bij een calamiteit dienen de aanwijzingen van medewerkers en hulpverleners te worden opgevolgd.
  5. In het geval van een calamiteit is het openingsveld de centrale verzamelplaats.